Histori Islame

Një lidhje bashkëshortore mund të jetojë edhe pa dashurinë

Dashuria midis bashkëshortëve është aq e natyrshme, sa nuk është nevoja që të urdhërohet fetarisht apo të kërkohet nga feja një urdhër i tillë, por mund të mjaftohemi me ndienjën e dashurisë së natyrshme midis bashkëshortëve. Ai që e imagjinon jetën bashkëshortore vetëm si një histori romantike apo ëndërr e ëmbël, në fakt kërkon diçka […]

Histori Islame

Sprovimi i Sulejmani (a.s.)

“Ne e vumë në provë Sulejmanin dhe vendosëm në fronin e tij një trup, por ai iu drejtua Zotit.” (Sad, 34) Lidhur me interpretimin e këtij ajeti, ekzistojnë mendime dhe histori të shumta. Një nga komentuesit e njohur të Kuranit, Meududi, në tefsirin e tij “Tefhimu’l-Kur’an”, lidhur me këtë ajet, shprehet se kjo është një […]

Histori Islame

Lirimi i infermierëve, reagon vajza e të moshuarës: Gjykata ‘dhunoi’ për të dytën herë nënën time

Gjykata Supreme ka liruar sot nga paraburgimi tri infermieret e përfshira në sulmin fizik ndaj një të moshuare në Pejë. Lidhur me këtë vendim ka reaguar sot vajza e të moshuarës, Zhaneta Nura. Ajo në një postim në Facebook ka shkruar se vendimi për lirimin e të pandehurave nga paraburgimi ditën e sotme nga Gjykata […]

Histori Islame

Kjo eshte koha Kur zbret Allahu cdo nate në qiellin e dunjasë..? Kjo eshte koha kur pranohen lutjet..!

Kur zbret Allahu cdo nate në qiellin e dunjasë..? Kjo eshte kooha kur pranohen lutjet..! 1- Ajo ështëë ko-ha në të cilën pranohen lutjet dhe përmbushen nevojat e kësaj jete dhe të jetës tjetër, për atë që i lutet sinqerisht dhe i kërkon Allahut. Muslimi transmeton në Sahihun e tij nga “Xhabir ibn Abdilahi”, se […]